Andreas Loven & Buddy Wells

Nangijala

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 170/130
  • Kjøp billett her!

Den unge, norske pianisten og komponisten Andreas Loven bor i Cape Town, Sør Afrika, der han utforsker afrikansk musikk og spiller aktivt på den nasjonale jazzscenen med en rekke lokale jazzmusikere. Da han skulle etablere sin sørafrikanske kvartett inviterte han den lokale legenden Buddy Wells (saxofon) til å bli med.

I tillegg til jazzkvartetten begynte de raskt å arbeide i duoformat. Sammen tok de en tilnærming preget av sterkt samspill og minimalisme til et sett komposisjoner med referanser til norsk og sør afrikansk folkemusikk. Uttrykket har formet seg gjennom en serie konserter blant annet i Johannesburg, Pretoria og Cape Town i 2013 og 2014.

Selv forklarer Andreas:
«Jeg opplever at jeg på mange plan hele tiden strekkes mellom to hjem (Norge og Sør Afrika), både fysisk og spirituelt. Nå som dette musikkprosjektet, Nangijala, har modnet, føles det litt som om jeg sømløst forsøker å bevege meg mellom disse stedene. Og jeg tror kanskje den foreningen fungerer bedre musikalsk enn i det praktiske liv…»

Buddy Wells har vært aktiv på den afrikanske jazzscenen i 25 år og spilt med det som fins av kjente, ukjente og prisbelønte jazzartister i Sør Afrika, deriblant Bheki Mseleku, Miriam Makeba, Shane Cooper og Kyle Shepherd.

andreasloven.com

Buddy Wells – saxofon
Andreas Loven – piano & komposisjon

Arrangementet er i regi av Andreas Loven. Sesongkortet gjelder derfor ikke.