Oslo Jazz Circle: I Wayne Shorters fotspor

Jazz means ‘I dare you’!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 18.30
  • 150/100 for ikke-medlemmer
  • Billetter selges i døra

Wayne Shorter gikk ut av tiden i mars 2023, 89 år gammel.

En lang musikalsk reise som startet i Newark i New Jersey, da han som 17-åring begynte å spille tenorsaksofon, til han fullførte operaen Iphigenia i 2021, tok slutt.

Det er noen musikere som står fram og har preget en lang periode i musikkhistorien. Wayne Shorter er en av disse. Få har som ham vist en dyp og inderlig forståelse for musikk, og for dens humane dimensjoner. Få har som ham formet og endret lytterens opplevelse av musikk, og forståelsen for den.

Jazz betyr ‘I dare you’, mente Shorter. Å ta sjanser, å la seg utfordre, det er å leike, og ingen var mer leiken enn Shorter. Jazzen handler om å forvente det uventede, å la seg utfordre av det som ikke kan forutses. Men ingen av oss vet hva vi skal gjøre i møtet med dette ukjente.

«How do you rehearse the unknown?»

Johan Hauknes vil vandre i Shorters fotspor og presentere musikeren, komponisten, veiviseren og mennesket Wayne Shorter.

NB! Billetter kjøpes i døra før arrangementstart, ingen forhåndssalg. Jazzscenens sesongkort gjelder på alle møtene hos Oslo Jazz Circle!

Oslo Jazz Circle har holdt på siden 1948. De siste årene har de holdt møtene sine hos oss. Her får du gjennom musikk og foredrag innblikk i jazzhistorien via engasjerte kuratorer. Åpent for alle!