Uhørt! Melting Pot + Bêl

Five young europeans meet for the first time + complex acoustic chamber jazz

Fem unge musikere fra fem ulike land møtes, noen av dem for første gang; de har kanskje aldri spilt sammen før, men det skal de nå! Én øvingsdag til å finne ut hva man vil og hvor man skal, og så er det konsert. Dette er kjernen i Melting Pot, et felleseuropeisk improvisasjonsprosjekt som siden 2013 har vært innom Jazztopad i Wrocław, Berlin Jazzfest, Saalfelden Jazzfestival, Handelsbeurs i Ghent, og de to siste årene, Nasjonal jazzscene. Melting Pot er øyeblikkskunst, her blir det ingen repriser. Møt opp, koble deg på, opplev!

Lineup: TBA

 

Bêl ble formet av saksofonist og komponist Sigrid Aftret i begynnelsen av 2020 og er et friskt tilskudd til den norske jazzscenen. Enda friskere blir det når de komplekse og nøye innarbeidede musikkformene møter egenrådig improviserende jazzmusikere i heftig og akustisk driv. Blandingen av det kalde, introverte og kyniske og det lekende og eksplosive skaper et helt spesielt rom. Det er som å sitte i gresset utenfor hytta på Gålå mens man skimter de travle gatene i New York under morgendisen på vannet.

Sol Léna-Schroll – saksofon, Sigrid Aftret – saksofon, Joel Ring – cello, Magnus Breivik Løvseth – tuba, Tore Ljøkelsøy – trommer