Uhørt! Bye Lila + Martin Nodeland – Origins

Smittevernsrestriksjonene i Oslo vedvarer så vi får ikke ha publikum på konserten med Bye Lila og Martin Nodeland nå i mars dessverre! Denne kvelden flytter vi til onsdag 22. september, det blir bra! Gratisbilletter som er hentet ut gjelder til den nye datoen!

Beautiful duo meets a grand project – and makes exhilarating stuff!

Bye Lila er en splitter ny duo av to som kjenner hverandre godt! Til sin NMH-eksamen i våres valgte vokalist Lisbeth-Anita Grimsø Olsen å ta det helt ned, og tok med seg sin samarbeidspartner fra blant annet Lady Bird Orchestra Liv Andrea Hauge for å fremføre sine sanger i duo med piano. Dette formatet åpnet opp for så mye kreativitet og øyeblikksmagi at de bestemte seg for å gjøre mer ut av den nye konstellasjonen.

Nå har musikerne skrevet og utviklet låter sammen, de har vært i studio og en plate er på trappene, og vi kan love at her er det mye å glede seg til! Her påvirker tekst og melodi hverandre, her er det mye lek og humor framført med stor teft for spennende skifter.

Lisbeth-Anita Grimsø Olsen – vokal, Liv Andrea Hauge – piano

Her er en video fra debutkonserten, Lisbeth-Anita sin eksamenskonsert mai 2020:

 

Origins

Etter mange lovord om debutplaten i 2019, fulgte Martin Nodeland opp med et ambisiøst prosjekt som album nummer to i høst. På platen Origins, utgitt på det lille, høykvalitetsplateselskapet Smeik i oktober, har Nodeland samlet en fantastisk gjeng av sultne musikere som spiller som om det handler om livet!

Og kanskje det gjør nettopp det, om forandring og omveltning, de store følelsene og de små øyeblikkene, at mennesker er sammensatte vesener, og ikke minst at en gruppe består av mange individer. Martin Nodeland gir virkelig alle disse individene plass, musikken bølger av personlighet, samspill og motspill av stor klasse i en musikk gruppen har utviklet sammen siden sin første konsert på Victoria Nasjonal Jazzscene høsten 2017. Ensemblet er et ungt stjernelag på 11 musikere, med føtter i omtrent alle musikalske leire og som sammen utgjør dette helt unike soundet.

London Jazz News sier “ In short, Origins is a beautiful album, and Martin Nodeland, born in 1993, is a performer to watch.” Kom til oss og gjør nettopp det!

Martin Nodeland – gitar, Hanna Nicoline Moland . fiolin, Jørgen Mathisen – fiolin, Iris Maidre-Aarvik – bratsj, Vilde Alme – cello, Arne Martin Nybo – gitar, Rastko Obradovic – saksofon, Simen Kiil Halvorsen – trompet, Alexander Hoholm – bass, Martin Sandvik Gjerde – piano, Raymond Lavik – trommer

https://www.smeik.no/origins         /        https://www.instagram.com/martinnodelandmusic/