Marthe Lea/Jon Rune Strøm/Dag Erik Knedal Andersen – Sulida

Fri impro med klanger fra Norge, Brasil og Etiopia

  • Torsdag 17. oktober 2024
  • 20.00

Free improv over Norwegian folk tunes and Ethiopian rhythms

Sulida er et nytt band fra tre som kjenner hverandre godt. Marthe Lea og Jon Rune Strøm har flere ganger arbeidet sammen i Paal Nilssen-Loves «Large Unit». Dag Erik Knedal Andersen har spilt med Strøm gjennom flere år i bandet SAKA, og i duo med Marthe Lea ved enkelte tilfeller. I slike møter har gjensidig beundring og felles interesser født ideen om en trio, og etter første øvelse ble det klart at dette virkelig var noe medlemmene vil satse videre på. 

Den rykende ferske debutplaten Utos er utgitt på Clean Feed records, og er en rå og unik affære. For med en felles interesse for fri improvisasjon over en solid interesse for norske folketoner, brasilianske og etiopiske rytmer og melodier, har trioen sammen smidd et sterkt musikalsk uttrykk. Vi får høre egne komposisjoner med plenty plass til fri improvisasjon, i tillegg til noen gamle, klassiske låter fra avantgarden fra 60- og 70-tallet. Bandet nevner inspirasjonskilder som Old and New Dreams, Art Ensemble of Chicago, Fred Anderson, Steve Lacy, David Murray og Lester Bowie, i tillegg til progressive slåtter fra norske spellemenn. 

Tydelige melodier og mye trøkk fra en groovy rytmeseksjon er gode stikkord for musikken i Sulida, vær her når det går ned!

Marthe Lea – saksofon, fløyte, Jon Rune Strøm – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer, perkusjon 

Foto: Thor Egil Leirtrø