Motvind 2020 – Fredag

Motvind is a festival celebrating peace, freedom and high quality music!

Festivalpass for alle tre dagene + matiné med Moskus koster 840,- her. 
Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en motvekt, en korreks og et alternativ til et festivalmarked som bærer preg av etisk tvilsomme selskapers sponsing og ekskluderende prisnivåer. Motvind tror at sunn kultur bygges nedenfra og opp. Motvind tror den sterke og organiske musikken kan presenteres annerledes og treffe bredere. Motvind tror på fred, frihet og kunst. Motvind var vakkert og oppløftende på Victoria i 2019, og vender tilbake i 2020 over tre fullstappa kvelder.

Programmet fredag 03.07:

Jonas Cambien – Maca Conu
Den belgiske pianisten og komponisten Jonas Cambien har bodd i Oslo i 10 år, og har bygd seg opp et rykte som en av de mest spennende aktørene i trefningspunktet mellom jazz, klassisk- og samtidsmusikk. Spesielt Jonas Cambien Trio har vekket stor oppmerksomhet på festivaler både nasjonalt og internasjonalt. Motvind har bestilt et nytt verk av Jonas Cambien, som han har døpt Maca Conu. Med seg har han: Sarah Jane Summers – fiolin, Hanne De Backer – baritonsaksofon, Christian Winther – gitar, Magnus Nergaard – bass, Andreas Wildhagen – trommer, Michaela Antalova – trommer

Lotte Anker, Tobias Delius, Kjetil Jerve & Mark Sanders
Dette er en av årets unikt sammensatte ad-hoc konserter, hvor Motvind setter sammen et nytt band bestående av favorittmusikere med ulik kjennskap til hverandre fra tidligere av. Her får vi høre den danske saksofondronningen Lotte Anker i møte med den britiske saksofongiganten Tobias Delius over et harmonisk rammeverk lagt av vår egen Kjetil Jerve. Den legendariske britiske trommeslageren Mark Sanders holder pulsen.

Yiannis Chaldoupis
Årets sterkeste booking har nok svært få hørt om, og det har å gjøre med at Yiannis Chaldoupis og hans band kun har vært utenfor Epirus én gang tidligere. Klarinettisten er en av de fremste ivaretagerne av Europas eldste levende musikktradisjon, og kommer til Norge for første gang for å spille på Motvind!

Elliott Sharp, Frances-Marie Uitti & John Andrew Wilhite
Nok en ny sammensetting for Motvind; her en trio med sterke tilknytninger til hverandre fra tidligere av. Den Oslo-bosatte bassisten John Andrew Wilhite har de siste årene spilt mye med den amerikanske multiinstrumentalisten og komponisten Elliott Sharp. Sharp er en av de virkelig store navnene på den amerikanske avant-garde scenen, og nevnes ofte ved siden av John Zorn som dens mest kjente figur. Sharp har på sin side spilt masse med den tilsvarende legendariske cellisten Frances-Marie Uitti. Hun er blant annet kjent for å ha revolusjonert celloens muligheter og for at komponister som John Cage og Scelsi skrev for henne.

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind