Motvind 2020 – Torsdag

Motvind is a festival celebrating peace, freedom and high quality music!

Festivalpass for alle tre dagene + matiné med Moskus koster 840,- her. 
Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind

Motvind er en mangfoldig og inkluderende musikkfestival som tar sikte på å presentere et bredt spekter musikk av høy internasjonal kvalitet til en rimelig penge. Festivalen har blitt arrangert siden 2016 som en motvekt, en korreks og et alternativ til et festivalmarked som bærer preg av etisk tvilsomme selskapers sponsing og ekskluderende prisnivåer. Motvind tror at sunn kultur bygges nedenfra og opp. Motvind tror den sterke og organiske musikken kan presenteres annerledes og treffe bredere. Motvind tror på fred, frihet og kunst. Motvind var vakkert og oppløftende på Victoria i 2019, og vender tilbake i 2020 over tre fullstappa kvelder.

Program torsdag 02.07:

The Ex
Det nederlandske bandet The Ex ble dannet i 1979 som et anarkistisk punkeband, men har i løpet av 20 album lekt med frijazz, impro og tradisjonsmusikk fra hele verden. De har blant annet vært essensielle i å bringe den Etiopiske musikken til vesten og avant-garde musikken til Etiopia. Selv med 40 år på baken ser det ikke ut til at The Ex roer seg med det første. Et av verdens feteste liveband!

Christian Winther – Urfuglen
Christian Winther er kjent og kjær fra band som Monkey Plot, Torg og Listen to Girl. En fantastisk låtsmed, gitarist og improvisatør som på bestilling fra Motvind lager ny musikk for et tilsvarende fantastisk band bestående av Anja Lauvdal, Tuva Syvertsen, Ina Sagstuen, Magnus Nergaard, Veslemøy Narvesen & Joakim Heibøe. En for historiebøkene!

Maja S.K. Ratkje & Lasse Marhaug
Maja S.K. Ratkje og Lasse Marhaug er kanskje de mest kjente norske musikerne og komponistene innen samtids- og støyfeltene. De elsker å spille duo sammen, men har knapt fått mulighet til det de siste ti årene. Motvind er veldig fornøyde med at de gjør en sjelden konsert hos oss!

Ingvill Marit  og Per Anders Buen Garnås
Søsknene Ingvill Marit Buen Garnås (vokal) og Per Anders Buen Garnås (fele) er kjent for de som følger med på norsk folkemusikk. Begge har vunnet landskappleiken i sine respektive klasser mange ganger, og kan trygt sies å være blant den norske tradisjonsmusikkens mest prominente formidlere.

Sesongkort for Nasjonal jazzscene gjelder ikke på Motvind