Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientist

Dr Kay

Dr Kay and his Interstellar Tone Scientists er jazznorges selværklærte partyband, et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon med psykedelisk storbandjazz og utenomjordiske kostymer.

Fra de startet ut som et bortimot «rent» coverband av artister som Sun Ra, Pharoah Sanders og Albert Ayler til den egenkomponerte festmusikken de spiller nå, har bandet vært den aller morsomste måten å sjekke ut et bredt tverrsnitt av eliten innenfor ung, utforskende norsk jazz på i én kompakt og spinnvill livesetting.

I 2017 kom bandet med sitt andre jazzhørespill «Dr Kay and the Quest for Unedited Truth», bylarmkonserten hos oss i mars endte opp med fortausjam ut i natten og de dukket sist opp på Oslo Jazzfestival med et show på ikke mindre enn et 4 timer! Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists har det med å etterlate seg ekstremt begeistrede folkemengder som simpelthen ønsker seg mer – mer av det samme, og mer av alt.

Lineup kommer..

«True happiness, as well as a illuminating lesson on the profound spirituality of music, is guaranteed.»
Eyal Hareuveni, All About Jazz